19 december 2014

Werkbezoek fractie aan de voedselbank

Op donderdag 18 december, voor de kerstdagen, bezochten we als fractie samen met wethouder Freije de voedselbank in Gorinchem. We werden bijgepraat door Arie de Bruin en Jo van der Wal. Het was ook een jubileum: het 10 jarig bestaan was een feit.

Mooi om te horen hoe de voedselbank al zo lang in een behoefte voorziet, maar ook op een duidelijke manier mensen helpt weer zaken op orde te krijgen. Zo'n 80 pakketten worden er wekelijks uitgereikt, een aantal dat redelijk stabiel blijft.

De Gorcumse voedselbank valt tegenwoordig onder de landelijke vereniging van voedselbanken en betrekt veel van de goederen vanuit het distributiecentrum in Rotterdam. Maar ook krijgt men regelmatig spullen gedoneerd, door bedrijven maar ook particulieren. Om elke week verse producten, zoals zuivel en vlees, in het pakket te hebben, koopt de voedselbank deze bij de Jumbo, waar een goede samenwerking mee is. Om dit te kunnen doen, is er geld nodig, dat gelukkig regelmatig door allerlei acties vanuit de samenleving wordt bijeengebracht. In deze maanden komen er veel kerstpakketten die weer uitgedeeld kunnen worden.

We konden persoonlijk constateren, dat een grote en gemotiveerde groep vrijwilligers zeer actief was met het vullen van de kratten en het uitdelen in goede banen te leiden: er bleek zelfs een wachtlijst van vrijwilligers te zijn!

Mooi dat zoveel mensen iets willen betekenen voor hun naasten.